Møllens historie

Møllens historie


Møllestræde blev opkaldt efter møllen, som ses på billedet til højre. Centrum af Hillerød var dengang området imellem Bakkegade, stationen og Torvet, så Møllestræde lå faktisk i udkanten af Hillerød, næsten ude på landet.


I bygningen hvor Bodega Møllen ligger, lå der i 1960'erne

Hillerød's første grillbar, som senere blev til Restaurant Centrum. Det var en restaurant der virkelig var forud for sin tid, idet indgangs-døren af glas var byens første skydedør, der åbnede elektronisk.


Indenfor var der to afdelinger, som idag. Til venstre selve grillbaren og til højre et rum, hvor man kunne købe øl og spiritus. Indtagerne af henholdsvis mad og drikke blev holdt adskilt ved et fiskegarn, der dannede en slags dør.


På et tidspunkt ønskede ejeren at restauranten skulle have et nyt navn, og ved en læserafstemning i den lokale presse blev navnet "Møllen" valgt. Præmien var forøvrigt en flaske whisky.


  I midten af halvfjerdserne fik "Møllen" den indretning og

  det virke som vi kender idag, og på de godt 35 år har

  der været mange ejere af Møllen. Der er sikkert nogle der

  husker den første ejer Jørgen, som blev efterfulgt af

  Ronny og senere Jørgen Kragh. De mest kendte er nok

  Anker Kristensen, der i to ombæringer har stået ved

  roret, samt Gerda og Helge Fyrsterling, der overtog Møllen i november 2004.

Da Anker overtog Møllen var den rød, som på billedet, men da han renoverede hele facaden, som blev udskiftet med murværk og fik små vinduer, blev den malet gul.


Den 1. november 2004 solgte Anker Møllen til Gerda

og Helge Fyrsterling, og efter knap 6 år, den 1. juli 2010, overdrog Gerda og Helge Møllen til de nuværende ejere Gine og Tommy Bruzdevixz.